Jalon vallei
Activiteiten

Op slechts een uur rijden van de Alicante luchthaven en 20 minuten van Calpe vindt u de Jalon Vallei. Met zijn olijfbomen, wijngaarden, sinaasappel boomgaarden en authentieke dorpjes is dit een van de mooiste streken in Spanje.

De wijnliefhebber zal oprecht van deze streek genieten: Proef de heerlijke Moscatel wijnen in een van de bodega’s van de regio. De streek kent tal van fiets- en wandelroutes die de natuurliefhebber zeker bekoren.

Houdt u van het snuisteren tussen antiek en brocante? Elke zaterdag vind je in Jalon een charmante brocante markt.

Op zoek naar zon en zee? De prachtige stranden van Benissa en Moraira liggen op slechts een tiental kilometer van onze B&B verwijderd.

WANDELEN

Wandelen in Jalon en omgeving : talloze wandelmogelijkheden met routes van elke lengte en moeilijkheidsgraad. Er kan gewandeld worden langs de kust, in de vlakte van de valleien, en op de bergen en hellingen van de Sierras van de Marina Alta (Marina Alta is de regio rond Denia in het Noordelijke gedeelte van de Costa Blanca).

Casa Con Destino bevindt zich in het hart van de allerbeste wandelroutes : u wandelt zo vanaf onze B&B de Sierra de Bernia op! 

Veel routes zijn bewegwijzerd, maar zelfs met die markeringen is het niet altijd even makkelijk het juiste pad te houden. Het is handig om een goede kaart-app op uw smartphone te hebben : Wikiloc kent vele wandelroutes in de onmiddellijke omgeving van Jalon. Ook op de website van de Vall de Pop staan mooie routes vermeld.

In buurgemeente Benissa – de dichtstbijzijnde kustplaats vanaf Jalon – zijn er ook goed gedocumenteerde wandelmogelijkheden.

Een aanrader hier is het Ecologisch Voetpad langs de kustlijn met zijn adembenemende uitzichten, helemaal uitlopend tot aan Calpe.

Verder staat het internet vol van wandeltips in de bredere omgeving. Aan de Costa Blanca raak je niet snel uitgewandeld !

FIETSEN EN MOUNTAINBIKEN

Fietsen en mountainbiken in Jalon en omgeving : vele professionele wielerploegen komen jaarlijks trainen in deze regio. Maar ook voor de niet-professionele wielerliefhebber is het hier prachtig fietsen met zijn kuststroken, valleien, hellingen en bergen.

Casa Con Destino is een ideale uitvalsbasis voor al uw tochten met (race)fiets en mountainbike : gelegen in de vallei, niet verder dan 10 km van de kust, direkte toegang naar de Sierra de Bernia met o.a. de Coll de Rates als kuitenbijter, in het hart voor mountainbiking.

Stippel zelf uw route uit of hergebruik er één door andere fietsers werden gedeeld op Wikiloc. Je vindt er ook fietsroutes met vertrek / aankomst in Jalon zelf.

Spanje heeft een netwerk “Vías Verdes” (groene wegen) . Dit waren vroeger spoorlijnen die dwars door Spanje liepen. Er zijn al meer dan 90 Vías Verde met ongeveer 1900 km aan wandel- en fietswegen die je naar de meest verborgen plekjes in het binnenland brengen. Er mag geen gemotoriseerd verkeer komen. Deze groene wegen kunnen door iedereen gebruikt worden : kinderen, ouderen en zelfs mensen die slecht ter been zijn. De Vías Verdes zijn een geregistreerd merk van de FFE (La Fundación de los Ferrocarriles Españoles). In de Provincie Alicante liggen vier groene wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Vía Verde de las Salinas (Torrevieja) en Xixarra 2 (Alicante-Biar) met een lengte van ca. 7 tot ca. 20 km. Een heel aparte manier om dit gebied te verkennen met bergen en valleien, bruggen en viaducten of tunnels van meer dan honderd jaar oud.

Het centrum voor mountainbiking van de Vall de Pop ligt op slechts enkele kilometers van Casa Con Destino. Het is een knooppunt voor de meer dan 200 km mountainbikeroutes in de onmiddellijke omgeving. Mountainbikeroutes met vertrek/aankomst in Jalon zijn ook massaal beschikbaar op Wikiloc.

Xabia’s Bike in Jalon  verhuurt, verkoopt en onderhoudt alle types fietsen. Ook het fietscafé van Velosol Cycling is om de hoek en ook zij verhuren fietsen en richtenfietstochten in.

WATERSPORT

Watersport aan de Costa Blanca : de Middellandse Zee is helder en warm aan de Costa Blanca. Alle watersporten zijn hier mogelijk, uiteraard.

Casa Con Destino ligt op 8 km van Benissa, 12 km van Calpe, en in een straal van 25 km zijn nog tal van andere aantrekkelijke badplaatsen (Denia, Javea, Moraira …) te vinden met fantastische stranden. Wie wat aktiever het water op wil, heeft een ruime keuze.

In Calpe kan u leren duiken in de mooi gelegen Les Basetes baai, op het eind van het ecologisch voetpad vanaf Benissa. De duikschool is ook te voet te bereiken vanaf Playa de Levante in Calpe. Op dezelfde locatie kan men ook kayaks huren, leren zeilen met catamarans en leren windsurfen, wakeboarden. Er zijn ook cursussen speciaal voor kinderen.

Dit soort watersportmogelijkheden vindt men in zowat elke badplaats. Mundomar heeft een netwerk van vestigingen aan de Costa Blanca en organizeert allerhande bootrips : partyboat, natuur-excursies, parasailing, zwem- en duiktrips, glass bottom boottrips … Heel bijzonder zijn de snorkeltrips die Benissa voor de bezoekers heeft uitgestippeld.